Ondernemen is een enorme uitdaging met zowel voor als nadelen.

Na een fijne meivakantie, vanochtend mijn dochter naar school gebracht , haar uitgezwaaid en terug naar huis gegaan. Zette een heerlijke kop koffie en maakte een ontbijtje. Vervolgens werd ik gebeld door een klant en ging in naar boven naar mijn thuiskantoor. Twee jaar geleden ging dat wel even anders.  HEEL vroeg opstaan, kind uit bed halen, klaarmaken voor de creche, zelf aankleden en opmaken, allebei eten, lunch maken, kind in auto, naar de creche en daarna door in de file naar kantoor.

Zo zijn er meerdere verschillen. Op kantoor had ik een functie en taken. Heel veel vergaderingen, bijeenkomsten, koffieautomaat-praatjes, leermodules en collega’s die je ook op de hoogte moest houden (zowel zakelijk als privé ;-)). Best makkelijk, je deed je werk en je kreeg betaald. Nu werk ik ook, maar heb ik geen directe collega’s, geen marketing afdeling, geen financiële afdeling, geen administratie afdeling die mijn bedrijf ondersteunt. Toen was ik een onderdeel van een keten van werkzaamheden, nu sta ik aan het hoofd en doe ik alles zelf. Dit is best een enorme uitdaging.

Afgelopen jaar heb ik een paar vlogs gevolgd van ondernemers en wist ik dat er iets anders moest. Mijn bedrijf kwam nog niet echt van de grond, ik had een paar opdrachten en ik zat vast. Ik voelde veel onrust, er moet immers brood op de tafel en ik wil hier graag succesvol in zijn. Afgelopen januari ben ik begonnen met een 90 dagen creative business boost. 90 dagen gevuld met leerstof en opdrachten in het kader van ondernemen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, mijn onderneming kreeg focus en visie. Het werd echt en serieuzer. Ik kreeg overzicht, waar ik op moet letten mbt marketing, zichtbaarheid, administratie, mijn klanten etc. Ik heb nu een veel beter beeld wat er bij ondernemen allemaal komt kijken. Het was (en is ng steeds) een waardevolle investering in mijn eigen bedrijf (dankzij mijn schoonmoeder die me dit geleend heeft). Wil je groeien en beter worden, zul je af en toe ook moeten investeren in jezelf en in je bedrijf.

Op het moment dat ik met de boost begon, vonden nieuwe klanten hun weg naar Just Julie en heb ik vele toffe tekeningen mogen maken. Vergelijk het met planten van heeeeeel veeeel zaadjes, beetje pokon erbij gieten en geduld hebben.  HEEL VEEL geduld ;-).  Ik ga even weer wat pokon toevoegen :-).

Tot gauw weer.

creatieve groetjes,

Julie