Komkommertijd is bijna weer voorbij, gelukkig! Ik heb zin om weer vol aan de bak te gaan. Ik ben nu met een reuze leuk HR opdracht bezig. Ik mag een mooie infographic over verzuim maken.

De opdracht begint altijd met een paar schetsen om deze aan de klant voor te leggen en richting te bepalen. Ik vind dat het moeilijkste van de hele opdracht. Iemand kiest voor jou, omdat je werk/stijl ze aanspreekt, ze je een leuke job gunnen of  je gewoon erg leuk vinden ;-). Dat weet ik allemaal wel, maar toch kan ik die onzekerheid niet van me afschudden. Wat als het nou niets is, wat als ze het niet aanspreekt, het niet het doel treft, je mist de enthousiaste reactie etc.

Daar zijn allemaal goede redenen voor, uiteraard:

  • ze zijn gewoon niet zo uitbundig, maar gewoon nuchter. Leuk, prima..zijn goede reacties.
  • als het niets is, begin je opnieuw
  • ga nogmaals het gesprek aan en luister naar wat ze willen.

Dat is het voordeel van Visueel notuleren. Ik krijg maar 1 kans en moet er wat van maken. Dat is gelijk de uitdaging waar ik van geniet. Met schetsen ligt de gum al klaar en ben ik veel meer geneigd eindeloos te gummen. Het is mijn eigen onzekerheid en mijn perfectionisme. Mijn inner criticus waar ik niet altijd vrienden mee ben.

Het werk vind ik heel erg leuk en meestal is de klant gewoon blij. Dan kan ik verder, heb ik gelijk meer plezier in het maken. Toch zou ik tijdens het schetsen die onzekerheid ergens in een afgelegen plek in mijn hoofd willen stoppen en gewoon genieten. Met tijd en steeds meer ervaring hoop ik dat het ook steeds minder zal worden. Niet helemaal weg, want het houdt me ook scherp.

Hoe gaan jullie daar eigenlijk mee om, wordt het minder?

met vrolijke groet,

 

Julie